Slink In tvingas flytta

Uppdaterad
Publicerad

Kommunens verksamhet för socialt utsatta, Slink In, tvingas lämna sina lokaler i centrala Sundsvall. Fastighetsägaren har tröttnat på en rad problem kring verksamheten.

– Det är mycket mycket tråkigt att vi kommer att tappa vår lokal. Vi har vetat att hotet legat över oss i flera år men nu har vi fått konkret besked och det här är ett riktigt nederlag för vår verksamhet, säger Bengt Persson som jobbar på Slink In.

”Har blivit värre”

Fastighetsägaren SKIFU har påtalat problemen under längre tid och nu beslutat att säga upp hyreskontraktet.

Slink In

– Vi tycker inte att verksamheten ligger på rätt ställe. Det har blivit värre de senaste åren. De sitter mer öppet och knarkar i trapphuset och det är obehagligt både för våra hyresgäster och de som parkerar i parkeringshuset, säger Peter Clemin vd på SKIFU och Parkera.

Ökat missbruk

Bengt Persson på Slink In säger att verksamheten är viktig och att man märker av ett ökat missbruk. Samtidigt har han viss förståelse för att fastighetsägaren upplever problem.

– Till viss del kan de ha rätt. Det rör sig ju aktiva människor i våra lokaler, men sedan måste vi se att det kan förekomma saker utanför vår arbetstid. De drar ihop många små händelser under lång tid och allt har inte med Slink In att göra, säger han

– Det är inget tal om att verksamheten behövs. Det är tragiskt med utsatta människor, men det ligger på fel ställe just nu, säger Peter Clemin.

Nya lokaler i stenstan

Peter Clemin på SKIFU säger också att det finns alternativa lokaler i stenstan som kan bli aktuella för Slink In.

-  Vi har en annan fastighet som vi har erbjudit Socialtjänsten och Drakfastigheter. Den ligger inte lika centralt, men det är i stenstan och en fastighet där det inte är lika mycket rörelse i huset, säger han.

Den sista februari nästa år löper hyreskontraktet i de nuvarande lokalerna ut.

– Vi ska lösa det här. Vi ska vara kvar i någon form lokalt i stan annars protesterar vi. Vi ger aldrig upp på den biten, säger Bengt Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slink In

Mer i ämnet