Arkivbild

Äldre par utsatta för stenkastning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen grep natten mot fredag en 19-årig man misstänkt för att ha kastat sten mot en villa på Skönsmon i Sundsvall. Området har länge haft problem med stenkastning.

Det var efter midnatt natten mot fredag som polisen fick in ett larm om ännu ett fall av stenkastning mot villor på Skönsmon. Det var ett par i 70-årsåldern som anmälde händelsen, samma par har även tidigare drabbats av stenkastning. Den här gången missade stenen ett fönster med någon decimeter, men skadade fasaden.

Flera polispatruller var snabbt på plats, en hundpatrull började spåra stenkastaren men det var en annan patrull som kunde pripa den misstänkte 19-åringen i en annan del av Skönsmon.

Stenkastning i Skönsmon

Polisen är säker på att man gripit rätt person, signalement från vittnen stämmer med den gripne 19-åringen. Vi har tidigare berättat om den frustration de boende i området känner efter ett 10-tal liknande angrepp sedan i somras.

Polisen vill i nuläget inte säga om den gripne 19-åringen också ligger bakom de tidigare stenkastningarna. Mannen är släppt efter förhör men är fortsatt misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stenkastning i Skönsmon

Mer i ämnet