Foto: Fotograferna Holmberg/TT

Stöldhärvan i Örnsköldsvik växer

Uppdaterad
Publicerad

Den härva av transportstölder som avslöjats av Örnsköldsvikspolisen växer. En man som tidigare varit anhållen i sin frånvaro har nu anmält sig själv till polisen.

Det var under tisdagen som den eftersökte mannen självmant klev in på polisstationen i Sundsvall. Mannen är i trettioårsåldern och har liksom de andra misstänkta i härvan kopplingar till samma transportföretag i Örnsköldsvik.

Mannens inställning till de misstankar om grov stöld som riktas mot honom är ännu oklar.

– Vi har inte hållit något ingående förhör med honom, det kommer vi att göra under morgondagen, säger vice chefsåklagare Karin Everitt som leder utredningen.

En av de misstänkta släppt

Samtidigt som ytterligare en misstänkt läggs till de tidigare tre har åklagare Everitt beslutat att släppa en av de misstänkta som suttit häktad. Det är en man i sextioårsåldern som misstänks för stöld.

– Misstankarna mot honom har försvagats så jag ser inte att det är motiverat att hålla honom frihetsberövad, säger Everitt.

Stöldgods för miljonbelopp

Samtidigt som de misstänkta förhörs arbetar polisen vidare med att undersöka de beslag som gjorts. Det rör sig om gods för miljonbelopp som stulits från både privatpersoner och företag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.