Foto: Hasse Holmberg/TT

Stöldligan kan kopplas till samma åkeri

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Örnsköldsvik rullar nu upp en större härva av transportstölder. Gods för stora värden har under lång tid stulits ur transporter. De misstänkta kan också kopplas till samma åkeri.

– Stölderna har skett under transport, stora beslag av stöldgods har gjorts på flera olika adresser i Örnsköldsviksområdet, säger vice chefsåklagare Karin Everitt som nu leder förundersökningen.

– Det rör sig om gods till mycket stora värden. Hundratals tusen kronor, upp mot miljonbelopp, säger Everitt.

Hur polisen kom tjuvarna på spåren är inget som Karin Everitt vill berätta i nuläget. De uppgifterna skyddas än så länge av förundersökningssekretess.

Kopplingar till åkeri

Enligt vad SVT Västernorrland erfar har de tre misstänkta alla kopplingar till samma transportföretag, ett åkeri i Ångermanland med verksamhet i hela Sverige. Inte heller de uppgifterna vill åklagare Everitt kommentera.

Misstänkta häktade

De tre misstänkta männen, 23, 41 och 61 år gamla, är alla bosatta i Örnsköldsviks kommun. Två av dem häktades på måndagen misstänkta för grov stöld. Häktningsförhandling mot 61-åringen hålls under tisdagseftermiddagen i Ångermanlands tingsrätt, han misstänks för stöld. Alla tre nekar till inblandning i brott.

Pågått länge

De stölder som de häktade nu misstänks för har skett under en period av sex månader. Men Karin Everitt håller inte för omöjligt att stölderna kan ha pågått under en längre tid.

– Allt gods är inte återfunnet, det kan ha sålts vidare, säger Karin Everitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.