Stor polisinsats på Härnösands gymnasium

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats med ett flertal beväpnade poliser har under dagen pågått i Härnösands gymnasium efter larm om att en person med vapen hade setts. En man i 20-årsåldern är misstänkt för brott mot vapenlagen. Vid 13.20 var insatsen avslutad.

Vid 11.15 kom larm till polisen om att en person med vapenliknande föremål synts vid skolan. Polisen ryckte ut till gymnasieskolan med flera patruller.

– Vi har en pågående insats som gäller olaga hot, vi har flera patruller på plats för att skapa oss en bild av vad som hänt sade Liv Fahlén, kommunikatör vid polisens regionledningscentral till SVT Västernorrland strax före lunchtid.

Polisinsats på Härnösands gymnasium

Skolan hade då stängts av och en del elever var instängda i sina klassrum. Insatsstyrkan sökte igenom skolan.

Ingen skadad

Enligt polisen ska vapnet inte ha riktats mot någon och ingen person ska ha ha hotats i samband med detta. Ingen ska heller ha kommit till skada.

Vid 13.20-tiden hade polisen lämnat området och eleverna hade fått lämna klassrummen.

– Polis på plats har bekräftat att polisinsatsen är över. I övrigt vill de inte säga något, berättar SVT:s Eva Harström.

Då hade polisinsatsen pågått i över en timme. Enligt Mikael Gjersvold, säkerhetsansvarig på Härnösands kommun, fick de elever som var ute inte gå in och de som var inne fick inte gå ut.

SVT:s utsände rapporterade att många elever grät och var upprivna av händelsen. Poliser från både Härnösand och Sundsvall deltog i insatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisinsats på Härnösands gymnasium

Mer i ämnet