Sundsvallsbor misstänks för människorov

Uppdaterad
Publicerad

Förra måndagen blev en 23-årig man indragen i en bil i centrala Gävle. Nu misstänks fem Sundsvallsbor för kidnappningen.

Det var klockan 20.40 den 4 april som en 23-årig man drogs in i en personbil på Slottsparkeringen i centrala Gävle. Bilen försvann från platsen med skrikande däck och mannen är sedan dess försvunnen.

– Det är ett vittne som har sett en person bli indragen i en bil. Och det står klart att det här är mot personens vilja, säger Elisabeth Hermanrud, åklagare.

23-åring bortrövad i Gävle

Under måndagen anhölls en 23-årig kvinna misstänkt för medhjälp till människorov och senare under kvällen greps ytterligare fyra personer.

Alla fem är hemmahörande i Sundsvall. De fyra män som greps sist är mellan 20 och 32 år gamla. Ingen av dem är sedan tidigare kända för någon grövre brottslighet.

Den 23-åriga kvinnan häktades på onsdagen vid Gävle tingsrätt misstänkt för medhjälp till människorov. Enligt uppgifter till Aftonbladet förfogade kvinnan över en lägenhet i närheten av parkeringen där kidnappningen ägde rum.

– Det är viktigt att få ytterligare vittnesuppgifter. Det är ju på ett ställe i centrala Gävle, så vi tror att det finns personer som har gjort iakttagelser som är mer relevanta, säger Elisabeth Hermanrud.

Mannen som ska ha blivit indragen i bilen är fortfarande inte funnen, säger åklagaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

23-åring bortrövad i Gävle

Mer i ämnet