Ekonomisk kris för Granlo BK

Uppdaterad
Publicerad

Elitklubben Granlo BK dras med stora skulder men ska enligt klubbens ordförande räddas av intäkterna från matcher – som hittills har varit publiksnåla.

Ekonomin är tuff för många idrottsföreningar, inte minst för innebandyklubben Granlo BK.

Klubben har förtillfället en skatteskuld hos kronofogden på 626.140 kronor.

Granlo BK

För att rädda den störtande ekonomin har Kronofogden, tillsammans med Granlo, tagit fram en avbetalningsplan. I den står det att klubben ska betala drygt 89.000 kronor i månaden fram till sista maj då skulden ska vara helt betald.

– Jag tror vi kommer att kunna hålla avbetalningsplanen, men det kommer bli tufft, säger Lennart Karlqvist som är klubbordförande.

Ekar tomt på läktaren

Enligt Lennart Karlqvist är det främst sponsorer och matcher som ska dra in pengarna. Men då kan man fråga sig hur det ska gå när Granlo ligger på publikbotten med runt 500 supportrar per match.

– Just nu har vi inte så mycket publik under matcherna tyvärr. Men det är med pengar därifrån vi ska betala av skulderna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet