SVT:s Hans Lindblom har rapporterat om Malinfallet i 25 år

Uppdaterad
Publicerad

Som kriminalreporter och med rötter i Örnsköldsvik var Hans Lindblom som klippt och skuren för att bevaka utredningen om mordet på Malin Lindström i Husum. Han har intervjuat otaliga poliser och åklagare, men det är kanske mötet med föräldrarna som gjort starkast avtryck.

– Det måste har varit fullständigt outhärdligt för dem, säger han.

För mer än tjugo år sedan dömdes en man av tingsrätten för mordet på Malin Lindström i Husum. Mannen friades senare i hovrätten på grund av bristande bevisning. Nu har fallet blivit aktuellt igen – eftersom polisen hittat ett  bortglömt blodprov som knyter samme man till mordplatsen. Och 25 år har nu gått sedan mordet – ett mord som vår reporter Hans Lindblom under alla de åren har bevakat.

I videon sammanfattar han de år han rapporterat om allt från Malin Lindströms oväntade försvinnande till alla juridiska turer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet