Foto: Fredrik Israelsson

Swedbanks kontor i Sundsvall stängt på grund av sjukdom

Publicerad

Swedbanks kontor i Sundsvall hade under fredagen stängt på grund av att ett flertal medarbetare är sjuka. Om det rör sig om coronasmitta är oklart.

Swedbanks kunder i Sundsvall möttes på fredagen av meddelandet att kontoret är stängt på grund av sjukdom. Något som bekräftas av Swedbanks pressavdelning.

– Vi har ett flertal medarbetare som är förkylda och stängde därför tillfälligt idag, säger Mattias Elander Forsgren, presskommunikatör.

Oklart om tester

Det är i nuläget oklart om någon eller några i den cirka 40 personer stora personalstyrkan är bekräftat smittade av coronaviruset. Mattias Elander Forsgren vet inte om det gjorts covidtester och vad de i så fall visat.

– Vi tar inga risker och har skärpt rutinerna, förklarar han och konstaterar att det sannolikt blir fler kontor som stänger.

– I Storuman i Västerbotten har vi till exempel stängt.

Saneras under helgen

Sundsvallskontoret kommer nu att saneras under helgen.

– Vi kör rutinmässigt sanering på helgerna, förklarar Mattias Elander Forsgren som tror att kontoret kommer att öppna igen på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.