Taket till det anrika dansstället Gussjönoret väster om Härnösand har rasat in och nu är framtiden för verksamheten osäker. Foto: Hans Lindblom SVT

Takras på Gussjönoret – sommarens danser i fara

Uppdaterad
Publicerad

Gussjönorets anrika dansbana i Härnösands kommun har fått sig en rejäl knäck av snön och nu är sommarens danser där i fara.

– Vi har avsikt att genomföra dem men måste kanske hitta alternativ, säger arrangören Lars-Erik Jonsson.

Lars-Erik Jonsson, hemmahörande i Östersund, är den som arrangerar danskvällarna på Gussjönoret via företaget Lejonsson medan en lokal förening äger lokalen. Så sent som förra veckan spikade han sommarens program med start 30 maj med Perikles & Shine och därefter sju kvällar till.

Men nu är det osäkert hur det blir. I onsdags eftermiddag rasade stora delar av taket på dansbanan in.

Oklar bild

– Jag fick en bild skickad vid 16-tiden och fattade först inte vad det var. Visst borde taket ha skottats men nu är katastrofen ett faktum och jag vill inte skylla på någon, säger Jonsson.

Hur illa skadad banan är i dagsläget vet han inte, eller om den ens går att reparera.

– Delar av taket finns kvar men vi vet inte hur golvet är. Avsikten är att köra programmet men vi måste kanske hitta alternativa ställen. I dag har jag dock inget svar på det.

Inte van vid snön

Också bland de närboende undras det vad som kommer att hända med en anrika banan nu. En av dem är Jörgen Kristiansson som flyttade till trakten för några år sedan och kommer söderifrån.

– Så här mycket snö är jag inte van vid förstås. Jag har gått förbi logen med hunden och tänkt på all snö som ligger på taket, säger han.

– Det är ju sorgligt. Det är ju ett sådant här gammalt traditionellt dansställe, sommardansställe. Det kommer mycket folk och det är ju trevligt här. Det är ju ett stort ställe och ska det byggas upp igen blir det ju en enorm kostnad gissar jag, fortsätter Jörgen Kristiansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.