Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Tony Eriksson om vad som hade hänt under den dramatiska körningen. Foto: SVT/Privat

Taxidramat i Timrå: Fick meddelande om kund med vapen och bomb

Uppdaterad
Publicerad

Nu berättar Tony Eriksson, en av delägarna i taxiföretaget, om den dramatiska händelsen under förra veckan då en av chaufförerna fick en körning med en beväpnad man. Ett drastiskt beslut av chauffören gjorde att polisen kunde ingripa i centrala Timrå.

Det var i samband med en körning från Kramforstrakten som plötsligt en av taxikunderna började vifta med vad som senare visade sig vara ett skarpladdat och avkapat hagelgevär. Mannen, som enligt åklagaren var på väg till från sitt hem till psykiatrin på Sundsvalls sjukhus, hade även en kniv och påstod också att han hade en bomb i en väska.

Visste inte vad som hände

Taxichauffören lyckades i samband med en rökpaus skicka ett textmeddelande till taxiväxeln. Under några dramatiska minuter visste inte Tony Eriksson vad som hände.

– Jag fick inget svar när jag ringde och skickade meddelande till chauffören, så då ringde jag växeln och sa: ring polisen direkt för nu är det allvarligt.

Polisen larmades

Polisen larmades och ryckte omedelbart ut samtidigt som de hade direktkontakt med taxiväxeln som kunde rapportera exakt position och fart på taxibilen. Samtidigt var chauffören ovetande om pådraget.

Men när chauffören upptäckte en polis på motorcykel tog han till ett drastiskt grepp som starkt bidrog till dramats upplösning.

– Han gjorde det jättebra och även de som var i taxiväxeln, säger Tony Eriksson

Hör Tony Erikssons berättelse om vad som hände och hur dramat fick sin upplösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.