Foto: SVT / arkiv

Tonåringar åtalade för rad av sexbrott

Uppdaterad
Publicerad

Två 16-åringar från en ort i Medelpad ställs inför rätta för olika former av sexbrott på totalt tolv punkter, däribland flera fall av våldtäkt mot en minderårig flicka.

Den ene av pojkarna åtalas för våldtäkt i åtminstone fem fall mot den minderårig flickan. Han erkänner händelseförloppet men förnekar brott.

Åklagaren har kallat fyra vittnen för att styrka inför rätten att pojken känt till att flickan varit under 15 år vid tillfällena.

Den andre pojken anklagas för våldtäkt i ett fall mot samma målsägare. Han nekar till att han över huvud taget haft sex med flickan.

Smygfilmat och spridit bilder

16-åringarna åtalas också för flera fall av kränkande fotografering och grovt förtal.

Det handlar enligt åklagaren om att pojkarna har smygfilmat sammanlagt fyra personer, både flickor och pojkar, i sexuella situationer och sedan spridit materialet på sociala medier som Snapchat.

16-åringarna nekar till brott på samtliga tolv punkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.