Foto: SVT

Kvinna häktad för Sollefteåmordet – nekar

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern har häktats som på sannolika skäl misstänkt för mordet på en mindre ort i Sollefteå kommun under nyårshelgen.

– Hon förnekar brott, säger hennes försvarare Jakob Lindgren till SVT.

Två män är också häktade misstänkta för delaktighet i mordet.

Mordet begicks någon gång mellan klockan 23 på nyårsaftonen och klockan 14.30 på nyårsdagen. Mordoffret är en äldre man.

Redan under nyårsdagens kväll greps och anhölls tre personer – två män och en kvinna – som misstänkta för inblandning i mordet. Kvinnan och en av männen är skrivna på den aktuella orten, medan den andre mannen är hemmahörande i Östjämtland.

Kvinnan är huvudmisstänkt, och häktades under måndagen som på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Hon förnekar brott och har lämnat en redogörelse för vad hon gjorde och var hon var vid tidpunkten för brottet, säger advokat Jakob Lindgren som i övrigt är förtegen med detaljer.

Skyddande av brottsling

De två männen som också häktades under måndagen är på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott. Det innebär att brottsrubriceringen ändrades för den ene som inledningsvis var misstänkt för medhjälp till mord.

Som häktningsskäl anges risken för att de misstänkta på fri fot kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen. Alla tre häktade har också belagts med restriktioner under häktningstiden.

Bakgrunden till det inträffade är ännu inte känd, och det är inte heller känt om offret och de misstänkta kände varandra sedan tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mord i Sollefteå

Mer i ämnet