Ett område vid flera fastigheter i Nacksta är avspärrat. Foto: Anna Beijron SVT

Tre anhållna misstänkta för mord i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot torsdagen sköts en 28-årig man till döds i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. Under torsdagsmorgonen har polisen haft en pågående insats och gripit tre personer misstänkta för mord.

Under polisens presskonferens kunde Veronica Andersson, chef för utredningssektionen, berätta att tre män i trettioårsåldern har anhållits skäligen misstänkta för mord. Alla tre är hemmahörande i Västernorrland.

I övrigt är polisen fortsatt förtegna med närmare detaljer om dödsskjutningen.

Dödsskjutning i Nacksta

– Det pågår ett intensivt polisarbete just nu och mycket arbete kvarstår, vi knackar dörr och söker med hundar, sade Andersson.

Ingen koppling mellan mord

Under den senaste tiden har nu tre mord inträffat i länet men Veronica Andersson ser ingen koppling mellan brotten. De misstänkta i Nackstamordet beskrivs som personer som rör sig i kriminella miljöer.

– Det är personer som sedan tidigare är kända av polisen och det är väldigt liten risk att tredje man ska drabbas, sade lokalpolisområdeschef Josef Wikund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Nacksta

Mer i ämnet