Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag var hoppfull för fyra dagar sen, jag är mer hoppfull nu”. Försvarsadvokaten Ulf Holst är positiv efter rättegången. Hör honom om det i klippet. Foto: SVT

Trots häktningsbeslutet – försvararen hoppfull: ”Sensation om han hade släppts”

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som är misstänkt för mordet på Malin Lindström i husum 1996 blir kvar i häktet fram till domen kommer, den 19 juli.

Ett beslut som hans försvarare, Ulf Holst, inte är förvånad över.

– Det hade varit en sensation om han hade släppts, säger han.

Försvarsadvokaten har varit med sedan den första rättegången i fallet, i slutet av 90-talet.

Dna på Malins byxor

För honom har mycket klarnat i och med den berättelse som 44-åringen framfört under hovrättsförhandlingarna de senaste dagarna.

Fallet Malin Lindström

– Vi får bland annat svar på hur hans DNA kan ha hamnat på insidan av Malins byxor. Dessutom besvarar det också frågor om hur han kan känna till vissa detaljer och förringar mycket av den indiciebevisning man fäste stor vikt vid tidigare, säger Ulf Holst.

I rätten ansåg han att fallet ska ogillas och hans klient sättas på fri fot. Och trots att 44-åringen blir kvar i häktet har Holst en bra känsla efter rättegången.

I klippet berättar han mer om det och hur han ser på häktningsbeslutet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet