Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi är beredda att ta ansvar för Region Västernorrland, säger Roger Johansson (S), gruppledare för S i regionen. Foto: SVT

Trots valförlust – S beredda att behålla makten i Region Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ännu ett förlustval för S i regionen medan Sjukvårdspartiet stormar framåt och är nu näst störst efter S. Trots det har S inte lämnat in handduken.

– Vi är beredda att ta ansvar för Region Västernorrland utifrån det mandat väljarna ger oss, säger Roger Johansson (S), gruppledare.

Valresultatet ger ingen tydlig fingervisning om vilket eller vilka partier som ska styra regionen de kommande fyra åren.

Enligt det preliminära resultatet åker L och MP ut ur regionen och mandaten väger över till den borgerligas och Sjukvårdspartiets fördel, men det är högst oklart vilka partier som kan enas då till exempel SJVP och M står långt från varandra i frågan om Sollefteå sjukhus.

Regionvalet 2022 Västernorrland

Roger Johansson (S), gruppledare, tror därför att det finns stora möjligheter för S att regera vidare.

Hör hans resonemang i videon.

Här nedan hittar du också SVTs intervju med Robert Thunfors (SJVP) från valnatten:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Gör det bästa valresultatet i partiets historia” Hör Robert Thunfors, gruppledare för Sjukvårdspartiet om årets val. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Västernorrland

Mer i ämnet