Brevet med klassens underteckningar. Foto: Montage/TT.

Tvåornas brev till statsministern: ”Om vi inte återvinner blir djuren sjuka”

Publicerad

En skolklass i Sundsvall har skrivit ett brev till statsminister Stefan Löfven (S) om miljö och hållbarhet och fått svar.
– Ni ger många bra förslag, skriver Stefan Löfven till eleverna.

Eleverna på Sankt Olofsskolans klass 2a i Sundsvall fick nog av att djuren och naturen far illa på grund av människans miljöpåverkan. För att göra något åt saken slog eleverna sina kloka huvuden ihop och skrev ett brev till Sveriges statsminister, Stefan Löfven (S).

I brevet skriver eleverna bland annat;

– Vi tycker att man ska återvinna. Om vi inte återvinner kan djuren bli sjuka.

– Vi tycker att man ska använda mindre vatten.

– Vi tycker att vi ska gå istället för att åka bil.

Tillsammans med andra viktiga miljöpunkter, och en underteckning från samtliga elever i klass 2a, skickar de iväg brevet till Stefan Löfven.

Statsministerns svar

Några tiotal dagar senare trillar ett brev in till Sankt Olofsskolans brevkorg. Där skriver statsminister Stefan Löfven; Hej klass 2a!

Stefan Löfven tackar eleverna på Sankt Olofsskolan för brevet, och instämmer; regeringen måste satsa mer på miljön. Statsministern berömmer också eleverna för deras förslag och tackar för engagemanget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer