Tvist mellan mordoffret och den misstänkta kvinnan

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 50-årsåldern som häktats misstänkt för mordet på en man i en mindre ort i Sollefteå kommun under nyårshelgen nekar till brott. Hennes advokat vill inte kommentera SVT:s uppgifter om att det förekommit en tvist mellan de inblandade.

Den misstänkta kvinnan företräds av advokat Jakob Lindgren. Han säger till SVT att hans klient nekar till anklagelserna. När det gäller frågor om vilken relation kvinnan haft till den mördade och de män som utpekas som delaktiga i mordet är Lindgren förtegen och hänvisar till åklagaren.

Anmälan om den mördades fastighet

Enligt en anmälan som SVT tagit del av har kvinnan så sent som i december anmälts för olaga kameraövervakning av den nu döde mannens fastighet. Detta kommer dock som en nyhet för hennes advokat.

Mord i Sollefteå

– Det var en uppgift som SVT lämnade till mig och det var en nyhet för mig att det fanns en anmälan om det, säger Lindgren.

Har det haft någon inverkan på det som skett?

– Det är klart att jag vet mer än vad jag berättar just nu men mer än det vill jag inte heller säga just nu, säger advokat Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Sollefteå

Mer i ämnet