Polisen på platsen där Leif Östling hittades döende i diket. Foto: SVT

Polisen: Utredningen kan komma att öppnas på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Leif GW Persson vill att polisen öppnar utredningen ”Leif Östling” på nytt.

Nu kan det bli så om det dyker upp nya färska uppgifter, säger polisen i Örnsköldsvik.

72-årige Leif Östling hittades svårt skadad vid en grusväg i Bjästa i somras. Han kunde själv inte förklara vad som hänt och dog två veckor senare. I tisdagens Veckans brott var Leif GW Persson kritisk till hur snabbt polisen avslutade utredningen.

– Ett ärende med så många frågetecken det skriver man inte av på det viset. Ta upp den här utredningen igen. Det är fullkomligt självklart för mig, sa Leif GW Persson i tisdagens Veckans brott.

Leif Östlings mystiska död

”Inte tagit lätt på uppgiften”

Dick Danielsson på polisen i Örnsköldsvik säger att de jobbade med tesen att Leif Östling förmodligen blivit påkörd av ett fordon, men menar att det inte går att fortsätta utredningen i brist på bevismaterial och vittnesuppgifter.

 – Vi har inte tagit lätt på den här uppgiften som det vinklas att vi har gjort, säger Dick Danielsson på polisen i Örnsköldsvik.

Men att utredningen kommer förbli stängd är inte hugget i sten.

 – Är det så att det kommer fram andra uppgifter utifrån TV-programmet som gör att det förändras så öppnar vi ju upp ärendet och tittar på det, säger Dick Danielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Leif Östlings mystiska död

Mer i ämnet