SVT sänder vårddebatt från Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag riktas blickarna mot Sollefteå i en timmes lång vårddebatt.

– Jag hoppas att vi kan belysa engagemanget för sjukvårdsfrågan som finns på många håll i landet, säger Per-Anders Fredriksson, programledare.

Debatten från Hullsta gård i Sollefteå leds av SVT:s Inger Ljung Olsson och Per-Anders Fredriksson.

– Det känns jättespännande. Det här är en levande debatt och en viktig fråga, inte bara för Ådalen, utan för hela Sverige, säger Per-Anders Fredriksson, som till vardags leder nyhetsprogrammet Sverige idag.

#Sverigevården

Utgångspunkten är att lyfta bland annat BB-nedläggningen i ett riksperspektiv och bland debattörerna finns regionråd Erik Lövgren (S), Elisabeth Lassen (S), kommunalråd i Sollefteå, Nina Fållbäck Svensson, chef specialistvården i Västernorrland, och Kerstin Brandelius från föreningen Sollefteå framtidens akutsjukhus.

– Jag hoppas att vi kan belysa engagemanget för sjukvårdsfrågan som finns på många håll i landet. Och att vi kan belysa att frågan är väldigt komplex, säger Per-Anders Fredriksson.

Det en timme långa programmet spelas in på onsdag och sänds på torsdag den 11 maj klockan 20:00 i SVT 2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Sverigevården

Mer i ämnet