• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Asarum i Karlshamns kommun. Det brinner i ett flerfamiljshus med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Gustafssons nya arbetet innebär att han går in och jobbar med samordningen av flyktingmottagandet utifrån länsstyrelsernas roll. Hör mer om arbetet i klippet. Foto: Javier Abalo Aguilar/SVT

Västernorrlands länsråd Daniel Gustafsson blir samordnare för Sveriges flyktingmottagande

Uppdaterad
Publicerad

Länsrådet i Västernorrland Daniel Gustafsson är med och leder arbetet att samordna flyktingmottagandet till Sveriges olika län.

– Vi ska se till att vi har så bra förutsättningar som möjligt att möta upp de behov som kommer, säger Daniel Gustafsson.

Till vardags arbetar Daniel Gustafsson som länsråd på länssytrelsen i Västernorrland och han kommer att fortsätta med det arbetet parallellt med det nya uppdraget.

– Nu blev det jag som utifrån mitt ansvar som länsråd kopplat till integration och mottagandefrågor fick den här rollen. Men vi jobbar tillsammans på länsstyrelsen, här försöker vi hjälpas åt, säger han.

Det nya arbetet innebär att Daniel Gustafsson går in och jobbar med samordningen av flyktingmottagandet utifrån länsstyrelsernas roll.

– Jag försöker stötta alla länsstyrelser i arbetet och de gemensamma förutsättningarna för ett så bra mottagande som möjligt, säger han.

Långt arbete framför sig

Målet är att få till bästa möjliga struktur för mottagandet av de flyktingar som kommer till Sverige.

Hur länge Daniel Gustafsson kommer att arbeta med samordningen av flyktingmottagandet är oklart i dagsläget.

– Jag skulle vara väldigt nöjd om vi åstadkommer att få till strukturen inom ramen på några veckor, säger Daniel Gustafsson, som fortsätter:

– Men det här är en fråga som kommer att finnas med ett tag framåt, så jag räknar med att få jobba med det här i ganska många månader, säger Daniel Gustafsson.

Hör Daniel Gustafsson berätta om hur arbetet går till och vilka komplikationer som finns i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer