Vill ta ett sista farväl av familjen

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som förlorade sin familj i den tragiska tågolyckan i Trehörningsjö i Örnsköldsvik har fått visum för att få komma till Sverige och ta ett sista farväl. Ärendet har hanterats skyndsamt av migrationsverket.

Det var lördag den 17 januari som mamman och de två små barnen gick från asylboendet och skulle korsa järnvägen. Av någon anledning blev de kvar på spåret och alla tre omkom när de blev påkörda av tåget.

Pappan i familjen har sökt visum från ambassaden i Aten för att få komma till Sverige ta ett sista farväl av sin fru och sina två barn.

Tågolycka i Trehörningsjö

Behandlats skyndsamt

– Ärendet inkom till migrationsverket i onsdags förra veckan. Normalt tar det upp till 14 arbetsdagar, men det här ärendet har behandlats skyndsamt. Idag tisdag har vi beviljat en visering för att han ska kunna resa till Sverige, säger Pierre Karatzian, vid Migrationsverkets presstjänst.

För att ärendet ska bli klart inom den utsatta tiden förutsätter det att underlaget uppfyller de krav som ställs för att få visum. Några av kraven är att det ska finnas pengar för uppehälle och för hemresan och att det finns en medicinsk reseförsäkring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågolycka i Trehörningsjö

Mer i ämnet