Bo Abrahamsson, chef på vårdcentralen, håller på att packa upp inför starten i Sollefteå.

Voon står redo för patienterna

Uppdaterad
Publicerad

Den privata, medlemsägda vårdcentralen som ska ge landstinget en match i Ådalen är snart redo för invigning. Just nu finns trettiotalet anställda – och inte en enda kund.

Arbetet med att få allt klart pågår in i det sista. Dagen efter det här besöket levereras skrivborden. Chefen Bo Abrahamsson ser ljust på framtiden.

– Det känns jättebra. Just nu varvar jag administrativt arbete med att packa upp alla saker som ska hit, berättar han när vi ses i lokalerna.

Vårdkooperativet Voon

Nybonade golv

Vi vandrar runt i de tomma lokalerna. I strumplästen för golvet är nybonat och ska härda några dagar.

Här ska tio läkare och sex sjuksköterskor ta emot patienter. Ytterligare 12 i personalen gör Vård och omsorg i Norrland (Voon) till en stor arbetsgivare i Sollefteå. Men rektyteringen har gått snabbt. 180 intresseanmälningar kom in.

”Starta något nytt”

– Jag tror det är möjligheten att få vara med om att starta något nytt. En ny vårdcentral från början. Utan allt som brukar sitta i väggarna i en verksamhet som funnits länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet