• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en fabrik i Malå. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: SVT

Voons framtid: Premicare ut som intressent – Caspien in

Uppdaterad
Publicerad

Vårdbolaget Caspien i Sundsvall är berett att ta över Voon i Sollefteå. Bolaget har ansökt om ett vårdavtal med regionen och är redo för samtal med konkursförvaltaren.

Det uppger Hassan Soleymanpur med anledning av beskedet att Premicare inte längre är intresserade av den konkursdrabbade vårdcentralen i Sollefteå.

– Jag kan ta över. Som jag ser det finns det inga hinder att ta över redan den här veckan under förutsättning att vi kan teckna ett vårdavtal med regionen, säger Hassan Soleymanpur.

Konkursförvaltaren: ”Tråkigt besked”

Det Timråbaserade Premicare hade kommit längst i förhandlingarna om ett övertagande i Sollefteå när dess vd, Patrik Wreeby på måndagsmorgonen kom med beskedet att de drar sig ur. Företaget hade dels fått klartecken från regionen, dels fått ta del av Voons siffror när företaget till slut valde sig att hoppa av affären.

Konkursförvaltaren Magnus Lindblom sticker inte under stol med att det är en motgång i arbetat att rädda verksamheten.

Caspien på tur

Samtidigt säger sig konkursförvaltaren ha fler intressenter på gång.

– Det är givetvis ett tråkigt besked att Premicare inte vill få vidare. Premicare hade kommit längst i den här processen och jag tror att det är en fördel om Voon kan tas över av någon som redan bedriver verksamhet i regionen, säger Magnus Lindblom.

Ett av dessa är Caspien i Sundsvall som driver två vårdcentraler i Sundsvall och är involverad i driften av en tredje. Bolaget har sedan tidigare vårdavtal med regionen och ansökte i fredags om ett  nytt vårdavtal för nystart i Sollefteå, vilket i praktiken handlar om ett övertagande i Sollefteå.

Besked i veckan?

Konkursförvaltaren Magnus Lindblom bekräftar att Caspien ansökt om vårdavtal för att ta över i Sollefteå. För att de 8 000 patienter som listat sig hos Voon ska få ett så snabbt besked vill han helst ha ett avslut inom de närmaste dagarna.

Om alla pusselbitarna faller på plats säger Hassan Soleymanpur till SVT att det kan vara möjlligt redan den här veckan. Han ser ett övertagande av Voon som ett första steg för att kunna diskutera en entreprenad avseende Sollefteå sjukhus med Region Västernorrland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet