Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här slutar jakten på misstänkte mannen i Västerås – skjuts av polis. Foto: Privat

Åklagaren: Attacken troligtvis inte planerad

Uppdaterad
Publicerad

Motivet bakom våldsdåden i Västerås under fredagen är okänt. Den misstänkte har förhörts under lördagen, men enligt åklagare verkar attackerna ha varit oplanerade.

Mannen som misstänks för både en misshandel och en knivattack har förhörts på sjukhuset under lördagen. Mannens försvarare, Mats Vannefjord, säger till SVT att förhöret var mycket kort, då den misstänkte är trött och omtöcknad på grund av skottskadan i benet.

– Han måste få lite tid att återhämta sig, så att förhören kan hållas på ett vettigt sätt, säger Mats Vannefjord.

Grovt våldsbrott på Oxbacken i Västerås

Oklara motiv

Det finns ännu inte något känt motiv bakom attackerna i Västerås igår.

– Åklagaren anser att det inte finns något som tyder på att attackerna var planerade, säger Robin Simonsson, kommunikatör på Åklagarmyndigheten.

Ärendet sköts av jouråklagare under helgen. På måndag fortsätter förhören och Mats Vannefjord tror att den misstänkte då kan flyttas från sjukhuset.

Polisens agerande granskas

Den anhållne mannen är i 30-årsåldern och är misstänkt för två mordförsök och två fall av misshandel efter att en tonårspojke slagits med tillhygge och tre kvinnor i 70-årsåldern attackerats med kniv.

Polisen agerande kommer också att granskas av en särskild åklagare, eftersom mannen skottskadades vid gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grovt våldsbrott på Oxbacken i Västerås

Mer i ämnet