Domen mot Västeråsnätverket: Ingen av sidorna utesluter att överklaga

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagare Jenny Alriksson är både nöjd och missnöjd med dagens dom. Det gäller även advokaten Anna Karin Bergström, som försvarade den 35-årige mannen som dömdes till tio månaders fängelse för bland annat grovt näringspenningtvättsbrott.

– Eftersom det är ett ny typ av brott överväger vi att överklaga, säger hon.

Enligt kammaråklagaren Jenny Alriksson är det bra att lagstiftningen kring näringspenningtvättsbrott tas upp av tingsrätten.

– Jag tycker det är bra, för att det är ett brott som inte prövats särskilt mycket och de har kommit fram till olika längder av fängelsestraff. Det är intressant för oss att gå igenom och se om det ska prövas högre upp och då få en praxis på straffvärdet, säger hon.

Västeråsnätverket

Huruvida domen kommer överklagas vill varken Jenny Alriksson eller Anna Karin Bergström i dagsläget ta definitiv ställning till.

I klippet utvecklar de sina tankar kring tingsrättens dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västeråsnätverket

Mer i ämnet