Källa till SVT berättar om drogerna som tillverkades på gården i Skinnskatteberg. Foto: SVT grafik

Knarkfabriken i Skinnskatteberg: Huvudmannen omhäktad – ytterligare fyra fortsatt misstänkta

Uppdaterad
Publicerad

Tre kvinnor och en man, som tidigare suttit häktade misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott på en gård i Skinnskattebergs kommun, betraktas fortfarande som misstänkta. Det berättar kammaråklagare Camilla Jegerhjelm som under onsdagen begärde huvudmannen omhäktad.

Det var den 30 augusti som stora mängder amfetamin, kemikalier och utrustning som används för att framställa narkotika upptäcktes på en gård i Skinnskattebergs kommun. Totalt häktades fem personer misstänkta för synnerligen grovt narkotika brott, två män och tre kvinnor. En dryg vecka senare släpptes alla utom en man i 30-årsåldern.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för brottet och sitter fortfarande häktad. Kammaråklagare Camilla Jegerhjelm meddelar nu att personerna som släpptes fortfarande är misstänkta för brottet.

Knarkfabriken i Skinnskatteberg

I en personutredning medger den häktade mannen att han ”gjort vissa saker men enligt honom inte i den omfattning som han anklagas för. Han själv berättar att han har haft ett labb i källaren där han tillverkat Metamfetamin.”

Mannen berättar att han haft ett intresse för kemi men kan inte förklara varför han framställt narkotika.

I klippet berättar en källa för SVT: ”Amfetaminet var väldigt rent – man kunde inte ta så mycket”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkfabriken i Skinnskatteberg

Mer i ämnet