Andreas Vacci anmäler Kommunal till Konsumentverket. Foto: SVT Melker Blomberg

Anmäler Kommunal – kräver pengarna tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Vacchi i Västerås anmäler Kommunal till Konsumentverket och kräver full återbetalning av det han betalt in till facket. – Jag vill ha tillbaka mina pengar som jag har betalat in, och som inte gått dit jag tänkt att de ska gå, säger Andreas Vacchi.

Andreas Vacchi i Västerås skickade på måndagen in en anmälan till Konsumentverket, KO, och kräver full återbetalning av det han betalt in till fackförbundet Kommunal.

Han vill ha tillbaka pengar som han betalat till facket under två års tid. I anmälan skriver han att orsaken är att hans pengar gått till att bedriva affärsverksamhet som strider mot hans ideal, samtidigt som han själv stått utan hjälp när han behövt det.

Skandalen inom Kommunal

– Jag vill ha tillbaka mina pengar som jag har betalat in, och som inte gått dit jag tänkt att de ska gå, säger Andreas Vacchi.

Bakgrunden är den senaste tidens avslöjande om Kommunals hantering av klubbens ekonomi.

”Inte fått hjälp”

Andreas Vacchi säger att han haft kontakt med Kommunal ett flertal gånger och att de varje gång har lovat att åtgärder skulle vidtas för att förbättra hans arbetssituation. Han menar att det inte varit mer än tomma löften och att hans pengar har gått till fel ändamål.

– Jag själv har sökt hjälp när det varit orättvisor i arbetet och jag tycker inte att jag fått den uppbackning som jag borde fått, säger han.

– Det har gett mig konsekvenser, jag har förlorat inkomst. Det handlar också om att pengarna gått till att stödja en bransch som objektifierat kroppen och alkohol. Det är inget som jag skrivit under på.

Nu uppmanar han andra medlemmar att anmäla Kommunal till KO.

– Hoppas att den här typen av maktmissbruk får konsekvenser och att man sätter ned foten, säger Andreas Vacchi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalen inom Kommunal

Mer i ämnet