”Det har väl inte undgått någon att vi har problem med vår första leverans från Apotekstjänst” skriver en tjänsteman redan den 3 oktober. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Trots löfte – Apotekstjänst kommer inte kunna leverera materiel på onsdag

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen uppgav Apotekstjänst att de ordinarie leveranserna skulle komma igång under onsdagen. Men nu backar de – och vet inte när de ordinarie leveranserna kommer igång. Biträdande sjukhusdirektör säger att det inte påverkar lägesbilden i nuläget.

– Vi har tagit höjd för att vi inte tror att de skulle ha löst det till imorgon, säger biträdande sjukhusdirektör Liselott sjöqvist.

Igår, måndag, meddelade Apotekstjänst att de ordinarie leveranserna av sjukhusmateriel skulle komma igång under onsdagen. Men nu backar de på uppgifterna.

– Tyvärr är det inte så, jag kan inte säga exakt varför, det har uppstått komplikation och vi måste prioritera de akuta beställningarna, säger Eric Aronson, talesperson på Apotekstjänst till SVT Örebro.

Han kan inte svara på när de ordinarie leveranserna kommer igång, eller hur mycket man ligger back.

– Vi har en uthållighet och tar dygn för dygn, fortsätter Liselott Sjöqvist som säger att de har fått en normalleverans idag och att detta besked inte påverkar just morgondagen. Regionen är fortsatt i stabsläge och lägesbilden ser ut ungefär som igår enligt ett pressmeddelande tidigare idag. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet