Hör hur Kokpunkten och Friskis och Svettis i Västerås ställer om sina verksamheter när det nu gäller nya, skärpta restriktioner i länet. Foto: Pontus Lundahl/TT & Jenny Berggren/SVT

Avrådan från att besöka bad och gym i Västmanland – så reagerar branschen

Uppdaterad
Publicerad

I de nya lokala coronarestriktionerna som presenterades på torsdagen avråder Folkhälsomyndigheten och Region Västmanland från besök på länets badhus och gym. I Västerås har företrädare på Kokpunktens actionbad och Friskis och Svettis förståelse för de nya råden, men att stänga ner verksamheterna är inte aktuellt.

– Vi har haft mest problem i restaurangen där det uppstod köer, men det har försvunnit helt sedan vi införde ett nummerlappssystem. Sen har vi köerna i rutschkanan som vi försöker glesa ut på olika sätt. Vi ska ta vårt ansvar och varje individ får ta sitt ansvar så kommer vi att kunna hjälpas åt med det här, säger Johan Björkman, verksamhetschef för Kokpunkten.

På Friskis och Svettis har man sedan i våras fått införa åtgärder för att motverka trängseln, men nu ökar man takten.

Coronaviruset i Västmanland

– Vi har redan gjort en del den här veckan, för det här var väntat, säger Marie Johansson, verksamhetschef för Friskis och Svettis.

I klippet berättar Johan Björkman och Marie Johansson vad de gör för att nu ställa om verksamheterna efter de nya, skärpta lokala råden.

De skärpta restriktionerna i Västmanland

Här är de i kortform. Mer utförlig beskrivning finns på Region Västmanlands webbplats.

  • Avstå från att vara i inomhusmiljöer där människor samlas, till exempel butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym.
  • Avstå från att göra onödiga resor, både inom och utanför länet.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.
  • Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med.

Källa: Region Västmanland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet