Arkivbild. Foto: Hallstahammars kommun

Båtturer med Albert får vänta

Publicerad

Båtturerna med kanalpråmen Albert är inställda och planerna med färder på Strömsholms kanal under sommaren har stannat upp.

Kanalpråmen Albert har stått på torra land sedan 2010. Vid årsskiftet började arbetet med att få pråmen sjöduglig igen och planen var att kunna erbjuda gratisturer nu till sommaren.

Men båtturerna är inställda. Pråmen är inte färdigställd och inte sjösatt än.

Kjell Nordeman, projektledare. Foto: SVT

– Transportstyrelsens besiktningsman hade synpunkter på vårt renoveringsarbete. Det var tätningar, anpassningar och en del skarver som inte var bra och därför godkändes inte pråmen, berättar projektledaren Kjell Nordeman.

Miljonprojekt

Albert är en replika av de tidiga pråmarna som trafikerade Strömsholms kanal. Pråmen stod klar i början av 90-talet och gjorde femton säsonger på vatten.

Arbetet med att rusta upp båten utförs av personer som olika anledningar står långt från arbetsmarknaden.

LÄS MER: Kanalpråmen i Hallstahammar ger jobb-flyt

Projektet har haft tre miljoner kronor i sin budget och Hallstahammars kommun har själva lagt in en halv miljon, resten kommer utifrån, från bland annat arbetsförmedlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.