Anhöriga får nu åter stanna kvar på BB i Västerås Foto: SVT

BB i Västmanland öppnar för anhöriga igen – får stanna kvar efter förlossningen

Uppdaterad
Publicerad

Under pandemiåret har tusentals partners och anhöriga skickats hem direkt efter förlossningen.

Nu lättar Region Västmanland på restriktionen som ifrågasatts av många föräldrar.

Från och med den 8 juni är det tillåtet att ha anhörig med sig på BB efter förlossningen. Tidigare har kvinnan lämnats ensam på BB och partnern eller den anhörige har skickats hem. Det meddelar regionen i ett pressmeddelande.

– Smittspridningen minskar i samhället samtidigt som det finns stor efterfrågan på lättade restriktioner för anhöriga när det gäller besök på BB. Därför blir det nu möjligt med anhörigbesök igen, men med vissa viktiga förbehåll, säger Joakim Samuelsson, chef för kvinnokliniken, Region Västmanland.

Regionen behåller dock flera andra restriktioner som fortsätter gälla under förlossningen: Endast en anhörig får vara med under förlossningen. Personen får inte bytas ut. Personen får heller inte ha några coronasymtom. Hen måste bära munskydd och får endast övernatta om det finns plats för det. Syskon är fortsättningsvis inte välkomna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer