Foto: Christine Olsson/TT

Nu lånas biblioteksboken om automatiskt i Västmanland

Publicerad

Under sommaren har automatiska omlån för folkbiblioteken i Västmanland införts. Det betyder att du som låntagare inte måste ta dig till biblioteket för att låna om dina böcker.

Böckerna lånas om automatiskt maximalt två gånger. Finns ett registrerat mobilnummer eller en mejladress skickas ett meddelande med nytt datum då böckerna ska vara återlämnade. Det gäller även annan media, som filmer.

Är det ett snabblån, fjärrlån eller kö på boken sker inget automatisk omlån, utan man måste lämna tillbaka den eller kontakta biblioteket.

”Tanken är att det ska fortsätta”

De nya reglerna är inte bara en anpassning som ska gälla under coronapandemin enligt Anne Hildeman Sjölin, bibliotikarie i Norberg.

– Det är ju så klart extra bra i dessa tider när man inte behöver komma in och låna om men tanken är att det ska fortsätta framöver, säger hon.

Om Bibliotek i Västmanland

Bibliotek i Västmanland är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg och Surahammars kommun, Västerås stad samt Region Västmanland.

Genom samarbetet har låntagarna tillgång till hela länets biblioteksutbud och kan låna, återlämna och reservera på alla bibliotek i Västmanland.

Källa: bibliotekivastmanland.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.