Ulla-Britt kritisk till vindkraftsplanerna i Köping: ”Vill absolut inte ha dem här”

Uppdaterad
Publicerad

Vindkraftsplanerna vid Tretjärnsberget går in i en ny fas. Företaget Ox2 som står bakom planerna har lagt ut ett samrådsunderlag där allmänheten kan tycka till om vindkraften. Medlemmarna i Näverkärrets Bygdegård vet vad de tycker.

– Det ska absolut inte ställas upp någon vindkraft i de här skogarna, säger Ulla-Britt Wickman Larsson, som är med i bygdegårdsföreningen.

Det var i maj i år som företaget Ox2 presenterade planerna för Köpings kommun, om att bygga 25 vindkraftverk med potential att bli 300 meter höga. Detta vid Tretjärnsberget i Köpings kommun.

Näverkärrets Bygdegård är kritiska till planerna. Ulla-Britt Wickman Larsson, är en av medlemmarna och bor några hundra meter bort från området. Hon är både orolig för oljud och inverkan på naturen.

– Bergslagsområdet här är så naturrikt. Det känns helt fel, säger Ulla-Britt Wickman Larsson.

Hör henne berätta mer i klippet om sitt motstånd till planerna och se bilder på området där vindkraftverken planeras att byggas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.