Foto: Tomas Oneborg/TT

Tillräckligt med personal i sommar men brist på sjuksköterskor enligt Regionen

Uppdaterad
Publicerad

Region Västmanland säger att sommarbemanningen ser bra ut och mycket bättre än förra året. Akutmottagningen är den som är hårdast drabbad och det som fattas är sjuksköterskot.

När SVT Nyheter gjort en sammanställning över sommarens personalläge inom sjukvården säger Region Västmanland att det ser ganska bra ut och att behovet inte är lika sort som förra sommaren.

Inför denna sommar har de valt att förlänga neddragningsperioden med två veckor, något man menar gör att semestrarna blir mer utspridda och att de behöver färre vikarier.

Akutmottagningen i Västerås är den del av hälso- och sjukvården som de bedömer kommer att vara hårdast drabbad i sommar.

Det fattas några sjuksköterskor och ett fåtal narkossköterskor men Regionen svarar att det varken saknas undersköterskor eller barnmorskor.

De har erbjudit sjuksköterskor att flytta sin semester och för 14 000 kr per vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.