Foto: Christoffer Söderman / SVT

Busschauffören Göran blev av med jobbet i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset får stora följdeffekter bortom de som drabbats av själva viruset. Göran Carlsen från Västerås blev nyligen uppsagd från jobbet som chaufför för bussbolaget Axelssons.

– Från ett helt vanligt liv i början på mars, till att jag i dag är uppsagd och kommer att bli arbetslös de närmaste dagarna. Det kunde jag för mitt liv aldrig förutse. Det var helt omöjligt, säger han.

Sedan 1 mars fram till den 19 april har drygt tusen fler personer skrivit in sig som arbetslösa i Västmanland än under samma period ifjol. Ungefär 2 400 personer totalt. Göran Carlsen tror att det kan bli svårt att få ett nytt arbete i dessa tider.

– Jag kommer givetvis möta många andra som är i samma sits som jag när jag ska till arbetsförmedlingen. Jag vill känna mig nyttig och en del av ett sammanhang. För mig är det roligare att jobba än att sitta hemma i arbetslöshet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet