Arkivbild. Foto: TT/EPA/JENS SCHLUETER

Beskedet till anställda på Bombardier transportation – företaget säljs till franskt bolag

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18.30-tiden på måndagskvällen skickade tågtillverkaren Bombardier transportation ut ett mejl till sina anställda där de informerade om en affär med det franska bolaget Alstom. Några timmar senare bekräftar företaget att bolaget köper Bombardier transportation.

Alstom är ett multinationellt företag inom transportsektorn som också är en av de största aktörerna på svenska järnvägsmarknaden. Under måndagsmorgonen bekräftade Alstom att samtal förs.

Bombardier transportation är ett kanadensiskt företag som har delar av sin tågtillverkning i Sverige. Det svenska huvudkontoret ligger i Västerås. Vad affären betyder för de drygt 1 600 anställda i Sverige är ännu oklart.

Bombardiers vd i Sverige, Annika Svanström, bekräftar affären för SVT under måndagskvällen, men avstår från att uttala sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.