• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Innan den, enligt TT, ca 65 miljarder kronor stora affären kan avslutas ska först konkurrensmyndigheterna säga sitt. Det handlar om att reglera så ingen aktör blir för dominant på marknaden. Foto: SVT

Facket om Bombardier-affären: ”Skäl till oro eller något positivt återstår att se”

Uppdaterad
Publicerad

Det kan ta månader innan europeiska konkurrensmyndigheter sagt sitt om franska Alstoms planerade förvärv av Bombardier Transportation. Under tiden är det business är usual i Västerås.

– Om det finns skäl att oroa sig för arbetstillfällena eller om det är något positivt återstår att se. Jag väljer att tro det senare, säger Andreas Magnusson, Unionens lokala klubbordförande.

På tisdagsmorgonen informerades de fackliga representanterna om den planerade uppgörelsen som offentliggjordes på måndagskvällen. Under dagen gick allmän information ut till samtliga anställda på Bombardier Transportations tre anläggningar i Västerås.

– Vi har fått informationen, känner ingen oro, jobbar på som vanligt skriver IF Metalls huvudskyddsombud i ett SMS till SVT Västmanland.

Beskedet ska inte ha varit helt oväntat, med tanke på den ökade konkurrensen på marknaden – främst från Kina. Men det är fortfarande för tidigt att säga hur affären eventuellt kommer att påverka verksamheten lokalt. Mer om det i klippet.

– Vi fackliga får nog vara beredda på fler frågor kring jobbtillfällena. Det är naturligt i ett sådant här läge, säger Andreas Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.