Så påverkas företag i Västmanland av kriget i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Handelskammaren Mälardalen får många samtal från oroliga företagare i Västmanlands län. Detta på grund av kriget i Ukraina.

– Framförallt finns det en oro för personerna där. Har man inte verksamhet där så har man kanske leverantörer, säger Jenny Emerén, vd på Handelskammaren Mälardalen.

Handelskammaren Mälardalen har suttit i digitalt möte tillsammans med utrikeshandelsministern. Detta efter att en del företag hört av sig med anledning av kriget i Ukraina. Jenny Emerén vill inte gå in på detaljer i mötet men säger att det finns en oro bland företagare i Västmanland för verksamhet i landet.

– Det finns en oro för människorna och det humanitära. Det är det som är i fokus, säger hon.

Ukrainakrigets påverkan på Västmanland

Ingen stor påverkan på ekonomin

Däremot ser hon inte att kriget kommer ha någon större påverkan på företagens ekonomi i Västmanland.

– Totalt exporterar länet för 40 miljarder kronor och 1,6 procent ungefär går till Ryssland och Ukraina så det är en ganska liten andel.

I klippet berättar Jenny Emerén om företagarna i Västmanlands oro för verksamhet i Ukraina och vad du som företagare ska tänka på under det pågående kriget i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakrigets påverkan på Västmanland

Mer i ämnet