Filmklipp från attentaten i Kolsva. Foto: Revolutionära Fronten

Dom mot extremister överklagad

Uppdaterad
Publicerad

Både åklagaren och flera av de utpekade vänsterextremisterna har överklagat en dom från Västmanlands tingsrätt i april då fyra av sex åtalade gick helt fria och de två som fälldes för brott bara fälldes på några av åtalspunkterna.

Redan i samband med att domen föll erkände tingsrätten att man blandat ihop datumen gällande en punkt där de åtalade friades för misshandel. Totalt överklagar åklagaren rättens beslut för sex av tio åtalspunkter.

Förutom misshandel rör det sig om försök till mordbrand, skadegörelse och olaga hot. I tingsrätten dömdes en 23-åring som framställts som dominerande i gruppen.

Han dömdes till fem månaders fängelse för olaga hot, ofredande, skadegörelse och brott mot knivlagen. En 22-åring fick dagsböter som påföljd för brott mot knivlagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Extremistkriget i Mälardalen

Mer i ämnet