Bärgnings- och röjningsarbetet efter morgonens olycka på E18 är omfattande. Foto: Melker Blomberg/SVT

Nytt besked: E18 norr om Arboga öppnas först ikväll

Uppdaterad
Publicerad

Två lastbilar krockade på tisdagsmorgonen på E18 norr om Arboga i höjd med trafikplats Gräsnäs, i riktning mot Örebro. Vid 18.40 var bärgningsarbetet klart och det råder nu åter full framkomlighet på vägen.

Det var vid tre- halvfyratiden på tisdagsmorgonen som den ena av de två lastbilarna ska ha kört in i den andra bakifrån. Timmer spreds över vägen och lastbilen ska ha legat över hela körbanan.

Vägen fick stängas av och trafiken ledas om via E20 och väg 574. Två personer fördes till sjukhus, men utan allvarliga skador.

Två personer fick föras med ambulans till sjukhus, men ska enligt polisens initiala uppgifter ej vara allvarligt skadade. Foto: Melker Blomberg/SVT

Avstängt hela eftermiddagen

Trafikverkets tidiga prognoser var att vägen skulle vara fortsatt avstängd, först till 11- sedan till 14-tiden. Men under förmiddagen meddelade pressjouren att vägen beräknas kunna öppnas för trafik tidigast vid 17-tiden på tisdagskvällen.

Detta pågrund av det omfattande bärgnings- och röjningsarbetet.

– Den senaste prognosen är att bärgningsarbetet kommer att kunna påbörjas först vid 14-tiden idag. Trafiken beräknas vara omledd hela eftermiddagen. Det är ett omfattande arbete, säger Joanna Ljunggren på Trafikverkets pressjour vid halvelvatiden på förmiddagen.

De två lastbilarna, varav en timmerbil, kolliderade på E18 norr om Arboga vid 03:30-tiden på tisdagsmorgonen. Foto: Melker Blomberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.