Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Torbjörn Berggren, strateg på kultur- och idrottsförvaltningen, berättar om hur fritidsgården på Vallby agerade under skjutningen. Foto: Renata Bastos

Fritidsgården under skjutningen: ”Samlade ungdomarna och låste dörrar”

Uppdaterad
Publicerad

Fritidsgården på Vallby hade öppet under måndagskvällen då en 16-årig pojke skottskadades allvarligt i området. Nu kraftsamlar Västerås stad för att reda ut vad som hände och för att kunna sätta in rätt stöd för personal och ungdomar.

Efter gårdagens skjutning har flera representanter för fritidsgårdens verksamhet på Vallby samlats för att sätta in eventuella stödåtgärder och planera hur verksamheterna ska fortsätta sina aktiviteter under sommaren.   

– Vi vill försöka undvika att stänga ned helt. Det vore synd att ta bort verksamheten som är viktigt för många unga men säkerheten måste alltid gå först så vi får se hur vi agera, säger Torbjörn Berggren som är strateg på kultur- och idrottsförvaltningen.

Hör mer om hur Västerås stad agerar efter gårdagens skjutning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer