Foto: Robert Gustavsson

Man anhållen efter skottlossning på Skiljebo i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

I söndagskväll skottskadades en man på Skiljebo i Västerås efter en skottlossning. Under natten till onsdag grep polisen en man som nu är anhållen skäligen misstänkt för försök till mord.

Mannen anhölls på onsdagsmorgonen och kommer enligt polisen att förhöras inom kort. I övrigt vill varken åklagare eller polis kommentera ärendet ytterligare.

– Vi har en person anhållen på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt för försök till mord. Vi kommer höra honom sen får vi se, mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger åklagare Jerry Ramberg.

Det var 19.45 i söndags som larmet kom om skottlossning på Säbygatan på Skiljebo. På plats hittades en skottskadad man som fördes till akuten.

Enligt en kommuniké från Region Västmanland var mannen svårt skadad och opererades akut på söndagskvällen. Hans tillstånd ska dock ha varit stabilt.

Uppdatering: Sent på torsdagen den 31 januari beslutade åklagaren att släppa den anhållna mannen som varit skäligen misstänkt för försök till mord. Dock är inte misstanken mot honom ännu inte avskriven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.