Några dagar efter att polisen sökt av området hittade en privatperson ett laddat vapen i närheten. Kalibern stämde in på de tomhylsor som hade hittats på brottsplatsen. Foto: Karl David Englund/SVT

Efter skottlossningen vid Svartån i Västerås – man åtalas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas nu misstänkt för försök till mord efter skottlossningen vid Svartån i centrala Västerås i februari. Hans DNA fanns på det vapen och på en av patronerna som hittades efter händelsen.

Det var på kvällen den 22 februari i år som polisen, efter larm om en misstänkt skottlossning nära domkyrkan i Västerås, hittade en skjuten man med livshotande skador

En större polisinsats inleddes, bland annat för att säkra spår och hålla förhör. Enligt polisen fick de snabbt fram ett namn på en misstänkt gärningsperson. Han greps, anhölls och häktades senare.

Skjutningarna i Västerås 2021

Under våren har Nationellt forensiskt centrum, NFC, analyserat de tomhylsor och det vapen som hittades i området. Det DNA som fanns på flera delar av vapnet och på en patron har konstaterats stämma överens med den gripna mannens.

Han har tidigare, via sin advokat, sagt att han är oskyldig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Västerås 2021

Mer i ämnet