Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre män har häktats efter polisens tillslag mot en fastighet i Timrå kommun under onsdagen. I videon kan du höra åklagaren berätta om vad som bland annat hittades i fastigheten där tillslaget gjordes och se bilder från platsen. Foto: Ylva Holmgren/SVT, Pierre Ragnehag/SVT

Tre häktade efter tillslaget i Ljustorp i Timrå – rörbomb och skarpladdat vapen hittade

Uppdaterad
Publicerad

Det var under onsdagen som polis slog till mot en bostad i Timrå kommun. Det hittades misstänkt explosiva varor samt ett olagligt vapen och tre män greps och anhölls.

Nu är de häktade efter polisinsatsen där bland annat en hemgjord rörbomb och ett skapladdat vapen hittades på adressen.

Männen häktade  för bland annat narkotikabrott, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

De tre männen är i 35-, 50- och 55-årsåldern och samtliga förekommer i belastningsregistret. Mannen i 35-årsåldern är folkbokförd i Örebro län, mannen i 50-årsåldern är folkbokförd i Västernorrlands län och mannen i 55-årsåldern är folkbokförd i Stockholmsområdet.

Mannen som är skriven i Västernorrland förekommer på 47 punkter i belastningsregistret. Bland annat dömdes han till fängelse i en stor hembränningshärva som avslöjades 2011 där han varit delaktig i att tillverka runt 8 000 liter sprit.

Han har också 6,7 miljoner kronor i skulder bokförda hos Kronofogden.

Häktningsförhandlar under fredagen

Häktningsförhandlingarna i ärendet hålls under fredagen. Alla tre män häktades av Sundsvalls tingsrätt och mannen i 35-årsåldern reagerade när han fick beskedet.

– Vad f-n häktar ni mig för, skrek mannen i 35-årsåldern när beskedet kom, uppger SVT Västernorrlands reporter på plats.

– För de saker jag just läste upp, ska domaren ha svarat.

Åtal ska vara väckt senast den 16 juni.

I videon ovan kan du höra åklagaren berätta om vad som bland annat hittades i fastigheten där tillslaget gjordes och se bilder från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.