Foto: Madeleine Longo / SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Anrikt konditori totalförstört i brand

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand rasar i välkända Elsa Andersons konditori i Norberg i Västmanland. Konditoriet, som är ett populärt turistmål, ligger i ett trähus från 1600-talet.

– Huset är övertänt, säger Ivan Åslund, vakthavande befäl vid polisen i Västmanland.

I huset finns även två lägenheter och de boende ska ha tagit sig ut på egen hand. Räddningstjänsten inriktar sig på att hindra elden från att sprida sig till kringliggande byggnader. Personerna är oskadda.

– Räddningstjänst från både Norberg och Avesta är på plats för att hindra elden från att sprida sig. Brandorsaken är ännu okänd så den tekniska undersökningen får visa på vad som kan ha hänt, säger Ivan Åslund.

Kommunalrådet Åsa Eriksson (S) larmades om branden vid fyratiden på morgonen. När hon kort därefter kom till platsen stod konditoriet i fulla lågor.

– Det är fruktansvärt det som har hänt. Ett riktmärke har försvunnit och alla i Norberg påverkas av det här.

Polisen har spärrat av i området så att ingen riskerar att skadas. Konditoriet ligger invid torget i Norberg och har varit i drift sedan 1916.

Klockan 9 hålls en presskonferens angående branden där räddningstjänst, polis och Åsa Eriksson kommer att delta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Elsas kafé nedbrunnet

Mer i ämnet