Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Gropen” utanför Kolbäck. Fiskesjö som SFK Atletfiskarna förvaltar. Foto: Fredrik Björkholm

Stor tillströmning till Atletfiskarnas sjö i Kolbäck

Uppdaterad
Publicerad

Att fler vill fiska syns runt om vid vattnen. Även hos SFK Atletfiskarnas sjö i Kolbäck. Där har trycket varit så högt att det varit svårt att få tag på fisk att släppa i sjön.

– Det blev ett enormt tryck när många andra aktivteter blev strukna i och med restriktioner med folksamlingar, men fisket som gör att man kan hålla avstånd har fått en enorm explosion, säger Thomas Nordqvist ordf SFK Atletfiskarna i Hallstahammar och Kolbäck.

När våren kom och många hade mer tid att göra saker med avstånd hittade många till just fisket. För Atletfiskarna var det förstås positivt, men också en rejäl utmaning.

– Vi sätter i fisk regelbundet och när vi fördubblade fiskekortsförsäljningen varje månad och uttaget av fisk ökade, blev påfrestningen hos våra leverantörer av fisk också större, säger Thomas Nordqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer