Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Andreas Ollinen kommunikationschef Sportfiskarna Foto: Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Sportfiskarna

Sportfiskarna: ”Vi ser en ökning på uppemot 80 procent”

Publicerad

Att intresset för fiske ökat under året står helt klart för många i branschen. Och inte minst hos det landsomfattande förbundet: Sportfiskarna.

– Vi ser det inte minst i försäljningen av fiskekort, där vi har en ökning på upp till 80 procent på vissa kort, säger Andreas Ollinen, kommunikationschef Sportfiskarna.

Ökad tillströmning

Han vittnar om att klubbar runt om i landet fått en ökad tillströmning av intresserade, och Sportfiskarna själva har märkt att fler söker information om fiske på deras hemsida och att fler köper de fiskekort som de säljer runt om i landet.

– Det vi ser är att det är mycket nya grupper som hittat fisket och det beror nog på att det är en låg tröskel att börja, säger Andreas Ollinen.

Ökat ansvar för naturen

Sportfiskarna hoppas nu på att fiskeklubbar och andra ska kunna ta hand om de som nu börjat fiska för att få dem att hålla kvar intresset.

– Jag hoppas också det ökade intresset gör att känslan för att vilja ta hand om naturen, vattnen och fiskbestånden ska öka, säger Andreas Ollinen.

Hör Andreas Ollinen på Sportfiskarna berätta om det stora fiskeintresset just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer