Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Adam Lidström, eventansvarig på Sjö och Event, hjälper båtägare att sjösätta sina pärlor på Gäddeholms hamn. – Det är högt tryck. Bara idag kommer vi att sjösätta sju båtar, säger han. Foto: Aymen Mussa/SVT, Raphael Cano Felix/SVT

Experten berättar – så går en sjösättning till

Uppdaterad
Publicerad

Nu är årets sjösättning av båtar inledd och på Gäddeholms hamn står Adam Lidström, eventansvarig på Sjö och Event, redo att hjälpa båtägare med det.

– Vi kommer att sjösätta sju båtar bara idag, berättar han.

Det mesta av arbetet med sjösättningen sköts av en gigantisk kran kopplad till en lastbil. Men det finns ändå andra saker som båtägarna själva kan göra på egen hand inför sjösättningen. Bland annat att sätta sig in i de nya reglerna som gäller kring bottenfärg på båten.

– Många av de gamla färgerna har gifter och det kan ge böter, varnar han.

Båtar

Hör fler av hans tips i klippet ovan. Och klicka på klippet nedanför för att höra båtveteranen Wolfgang Koop om sjösättningen av hans egen båt. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Aymen Mussa/SVT, Raphael Cano Felix/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Båtar

Mer i ämnet