Här kör entusiasterna parkour i den nya parken i Fagersta.

Tummen upp för nya parkourparken i Fagersta: ”Den blev bra!”

Uppdaterad
Publicerad

Den nya parkourparken i Fagersta tycks både uppskattad och välbesökt. Sedan den invigdes för någon vecka sedan har ett femtontal personer setts till i parken – varje kväll.

– Den blev bra! Och jag tycker de när viktig, säger entusiasten William Söderberg.

Parkour är att ta sig från plats A till plats B oavsett hinder. Den nya parken i Fagersta, som ligger på Ringvägen intill skateparken, kom till efter ett medborgarförslag.

När SVT besöker den är det full aktivitet i parken, något det varit ofta sedan invigningen berättar Patrik Eriksson, arbetsledare på gatuavdelningen i Fagersta.

– En tio, femton personer har det ju varit här varje kväll när vi åkt förbi, och det har varit blandade åldrar, säger han.

Parken består av ett antal betongblock och stänger i olika storlek och kombinationer har kostat cirka 1,2 miljoner kronor.

Har du själv kört parkour?

– Jag har varit här med mina barn men det känns som jag själv både har åldern och vikten emot mig, skrattar Patrik Eriksson.

– Vi har försökt anpassa parken efter alla åldrar och för både liten och stor med både små och stora hinder, berättar Patrik Eriksson, arbetsledare på gatuavdelningen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.